Kolm asja ei saa kaua peidus olla: Päike, kuu ning tõde

Kolm asja ei saa kaua peidus olla: Päike, kuu ning tõde – Buddha

Kui mul see blogi mõte tuli olin ma täiesti hirmunud. Ma tundisn tugevalt, et see on nii õige asi, mida teha. Samal ajal tundes, kuidas ma sellega hakkama peaks saama? Ma ei tee nalja, kui ma ütlen teile, et ma ei oska kirjutada. Ma arenen iga päevaga edasi, kuna nii juhtub, kui sa harjutad. Kõik minu peatükid käivad läbi „filtri“. Kõik minu jutud loeb läbi ka teine inimene, kinnitab ning annab mulle julguse, et see on õige asi, mida avaldada. Vaatab üle minu komavead ning kokku-lahku kirjutamised. Saadab mulle tagasi ning ma vaatan omakorda veel üle. Lihtsalt Linda on meeskonna töö. Minu lugu ning tema tugi. Ma ei ole mitte kunagi soovinud saada kirjanikuks, kuid mul on see unikaalne lugu, mida rääkida ning soovin seda teha. Enam pole nagu väga midagi, mis mind peatada võiks. Inimesed on juba rämedalt reageerinud ning samuti on inimesed kirjutanud mulle just sellise tagasiside, miks seda kõike alustasin. Need inimesed, kellel on vaja seda kuulda, nemad saavad aru. Need inimesed, kes hauguvad ning mõistavad mind hukka on selleks, et sõna liiguks ja jõuaks vajajani. Kas te ei tea, et halvast asjast räägitakse kümnele ning heast asjast ühele. Minu meelest võiksime seda muuta ning just head jagada, mitte anda negatiivsusele energiat juurde.

Ma olen palju minevikus valetanud ning saanud kõvasti vastu näppe. Mis ma sellest kõigest õppinud olen on see, et vale tuleb alati välja. Kui ka ei tule, siis see tekitab stressi. Mu nõbu ütles mulle hästi, et kui sa valetad, unustad selle loo. Kui jutt on tõsi, siis sa ei unusta, kuna tegemist on mälestusega. Mu vanemad pole mind kunagi usaldanud, pole ka ime. Lapsed valetavad palju ning ma olin veel lisaks hull teismeline ka. Sellest õppisin, et valel on lühikesed jalad. Ma ei jaksa ennast tõestada ning ma ei jaksa stressata vale pärast. Ma lihtsalt ei valeta, see lisab liiga palju pingeid mu „rahulikule“ elule juurde. Mul pole vaja seda, eriti kogu Eesti ees välja tulles enda looga. Peaksin olema täis ohmoon, kui ma arvan, et siin ei tuleks valed välja. Seega milleks..

Mulle ei meeldi olla võlts. Ma olen see, kes ma olen ning mulle meeldib see, kes ma olen. Arvan, et tihti inimesed valetavad, et ennast „lahedamaks“ muuta. Mul pole vaja seda teha, kuna ma meeldin endale täpselt sellisena nagu ma olen. See vale ei anna mulle midagi head juurde, ainult lisapingeid, mida mul tõesti tarvis pole. Niigi pingeline on seda blogi kirjutada. Ma vaikselt harjun, kuid mitte kunagi ei tea, mis kommentaar kuskilt jälle lendab.

Olen täpselt samamoodi tavaline naine. Iga kommenataar mõjutab mind, rohkem või vähem. Ma ei hakka sulle väitma, et nad mind ei puuduta, kuna ma olen inimene ning ma luban endal tunda emotsioone. Vahest on mul kahju inimesest, kes rumalalt kommenteerib. Vahest saan haiget, kuna keegi puudutas hella kohta. Vahest ajab mind lihtsalt naerma. Vahest olen ma õnnelik, et inimesed arutavad. Kuid alati olen nii tänulik ja rõõmus, kui tulevad ilusad kommentaarid. Ma ei võta negatiivset enda sisse, võtan positiivse. See, et nad mind puudutavad ei tähenda, et ma neid enda sisse peaks laskma.

Ma praegu ei hakka sulle rääkima kordadest, mil ma valetasin ning kuidas see mulle liiga tegi. Küll ma jõuan, kuid soovitus teile. Ärge valetage. Milleks? Vahest tulevad meie seest need pisikesed valed, kuid proovime mitte. Proovime olla ausad ning oleme need, kes me tegelikult oleme. Kuidas sa saad olla see, kes sa oled, kui sa valetad? Vale ei anna sulle rahu südamesse, see tekitab sulle ärevust juurde. See rahu, mida sa väärid, peitub sinu enda sees. Ole aus ning reaalne. Ma olen piisavalt unikaalne nagu sinagi. Pole vaja midagi juurde lisada või välja mõelda.

Üks mõte “Kolm asja ei saa kaua peidus olla: Päike, kuu ning tõde” kohta

  1. Andeks, aga see siin ei tundu küll “toimetatud” olevat, ammugi veel mitme inimese poolt! 🙁
    Kuid need komad, tähed ja kokku-lahku ei huvitagi, peaasi, et jutu mõte jõuab sihtgrupile õigesti kohale! 🙂

Leave a Reply