Ma pole varem teile rääkinud, millesse ma usun ja millele ma enim toetun

Vahest on keeruline vaid endale toetuda. Veelgi keerulisem on endale tunnistada, et olen haavatav. Ma kardan nii väga ebaõnnestuda, kuid mu sees on teadmine, et kõik juhtub põhjusega. Olen otsustanud usaldada enda teekonda ning riskida ja uskuda.

Ma pole varem teile rääkinud, millesse ma usun ja millele ma enim toetun. Ma usun Jumalasse, mis on iga teise eestlase jaoks tobe. Mind narriti kooli ajal metsikult, et usun millegisse, mida me silmaga ei näe. Ma lausa tundsin häbi, et olen usklik, mis on metsikult vale. Milleks tunda häbi enda arusaamade kohta?

Minu jaoks on jumal ja kirik erinevad asjad. Minu jaoks on Jumal ja Piibel erinevad asjad. Ma usun Jumalasse, mitte religiooni. Need on endiselt inimeste poolt ümber väänatud tõed ja nägemused. Seal on nii palju õiget ning samuti vale. Ma ei loe Piiblit, kuid ma palvetan iga päev. Miks ma julgen võtta vastu väljakutseid, mille tulemusi ma ei tea? Ma usun endasse ning Temasse. Mu elus on juhtunud liiga palju asju, et mitte uskuda millegisse suuremasse. Absoluutselt kõik, millele ma tagasi vaatan on nii loogiline minu jaoks. Iga väiksemgi asi on mind edasi juhatanud. Toonud mind ühest punktist teise ja juhatanud mind uude peatükki. Ma usun, et meiega juhtuvad sarnased asjad uuesti ja uuesti kuni me õpime oma õppetunni. Mustrid korduvad kuni me lõhume need mustrid.

Minu elus on täiesti uus peatükk peale enesearmastuse avastamist ning halbade harjumuste lõhkumist. See tunne, et keegi alati valvab mu seljatagust on ainus tunne tänu millele ma korduvalt olen edasi suutnud liikuda. Sa ei kujuta ette ka, kui üksik ma oma elus olen olnud. Samuti õnnelik. Ma tänan iga päev Jumalat oma elu eest. Ma ei küsi temalt midagi, vaid usaldan. Liigun koos temaga ning olen pidevalt amazed, kuidas ta suunab ning on olemas.

Mõni võib selle kohta öelda kõhutunne. Mõni võib selle kohta öelda vedamine. Mõni võib selle kohta öelda juhus. Mõni võib selle peale öelda lollus. Kuid mina ütlen selle kohta Jumal. Uskuda Jumalasse ei tähenda jälgida kümmet käsku ning näidata näpuga „patuste“ peale. See ei tähenda minna tema ette nimekirjaga „ma soovin seda ja seda ja seda“.

Uskuda Jumalat tähendab usaldada. Uskuda Jumalat tähendab armastada. Uskuda Jumalat tähendab andestada. Uskuda Jumalat tähendab avada enda silmad millegile suuremale, millest ei peagi täielikult aru saama. Kuid minu jaoks on ta alati olnud käega katsutav. Kui ma olen karjunud appi tema poole on ta alati olnud see, kes on olnud minu tugi. Seega ma ei ole mitte midagi saavutanud üksinda. Ma olen saavutanud kõik koos temaga ning ma olen tänulik.

Ma olen täielikult aktsepteerinud, et kõik juhtub põhjusega ning mul on oma teekond, mida ma käin. Kui sa küsid minu käest, kas on olemas Jumal ja Saatan, vastan ma, et on olemas positiivne energia ning negatiivne energia. Kummale sina jõudu juurde annad? Kes sinu elu kontrollib? Kas kontrollib? Me ei saa eirata kõhutunnet, energiaid meie vahel. Fakti, et universum on nii suur, et peale meie on siin veel palju müstilist ning maagilist.

Ma usun sensitiivseid jõude. Ma usun, et rolli mängib tähtede kaart – kus me sündisime, millal me sündisime. Ma usun, et meil kõigil on oma hing ja väga eriline hing. Ma usun Jumalat ning ma usun, et kõik on omavahel seotud. Ma usun, et asju tuleb tunnetada ning hoida süda puhtana. Kui su süda on õiges kohas, oled Sina õigel teel.

Ma ei hakanud uskuma eile ega eelmine nädal. Olen uskunud nii kaua, kui mäletan. Aastatega saanud targemaks, avanud rohkem enda silmi ning õppinud usaldama. Ka kõige „räpastematel“ hetkedel olen uskunud, ka kõige süngematel hetkedel. Küsinud korduvalt „Miks see minuga juhtus?“ ning lõpuks aru saanud „Mis see mulle öelda tahab.“

Ma ei tea, kas ma usun põrgut. Pigem ei usu. Kuid isegi, mis seal vahet on? Elu on siin ja praegu. Me ei peaks tegema „õigeid“ valikuid hirmu põhjal vaid hoopis armastuse põhjal. Me ei pea näpuga ajama järge Piiblis, et leida õigeid vastuseid. Me peaksime minema enda sisse ning otsima need vastused üles. Piibel annab nii palju, kuid see on endiselt väga vana raamat, mida on tuhat korda tõlgitud ning leitud metsikult palju erinevaid loogikaid. Miks mitte otsida neid loogikaid enda seest? Lasta vabaks, avada silmad ning lihtsalt usaldada. Nii paljud ütlevad, et usaldavad, kuid siis järgneb sellele list ma soovin seda, ma soovin toda. Oma tahtmist mitte saades mõeldakse, mida ma teen valesti?

Lase lahti oma ideedest ning näe tema omasid. Lihtne öelda, raske teha. Mina isiklikult ei jaksa elule vastu võidelda. Juhtub see, mis juhtuma peab. Olen otsustanud nautida protsessi ning mitte olla enam vang siin maailmas, mis on täis nii palju negatiivsust ning pimedust.

Seda on kindlasti hästi imelik lugeda inimestel, kellele on usk ja vaimne pool täiesti võõras. Kuid need siin on lihtsalt minu mõtted, mille üle ma vaielda ei soovi, kuna mitte ükski vaidlus ja arvamuse peale surumine ei muuda seda, mis on meil tugevalt hinges sees. Ma jõudsin täna soovini seda jagada, kuna mu elu on üks uskumatu karusell ning väga tihti on see overwhelming, kuna mul pole tavaline teekond. Mitte iial ma ei tea, mis on nurga taga ning suursündmused on suursündmuste otsas. Ma vahest tunnen, et ma elan ühe aasta jooksul sama palju läbi, mis mõni kümne aasta jooksul. Ma olen üks väga imelik 23-aastane üksikema, kes avab oma esimest kohvikut. What is life? Weird as fuck, but I like it. I’m just going with the flow and I’m grateful.

Kogu usu ning Jumala kohta on mul nii palju mõtteid ning oma loogika. Need on endiselt lihtsalt minu mõtted ning arusaam elust. Kuid, miks mitte kirja panna ning saada ka ise elust paremini aru. Ma tegin seda juba oma minevikuga nagu tuhanded on lugenud. Kohe, kui ma oma seebiooper/drama/sex/crazyness/minevik/seks, poks ja murumängud kogemustest kirjutamise lõpetasin, langes ka igapäevane lugejaskond mitme tuhande võrra, mis ei üllata mind absoluutselt.

Enamus on siiski draama peal väljas. Kuid mu sõnum pole draama, mu sõnum on armastus. Eelkõige enesearmastus ning avastamine, kes ma tegelikult olen. Teekond enda sisse ning jõud saavutada mida iganes me soovime.

3 mõtet “Ma pole varem teile rääkinud, millesse ma usun ja millele ma enim toetun” kohta

Leave a Reply